2 Nisan 2014 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi'nde Gecenin Sonuçları

     Önceki haberimizde de belirttiğimiz gibi Şampiyonlar Ligi'nde bu gece birbirinden güzel iki maç vardı. Bu maçlarda yaşanılanların kısa özeti ve sonuçları şu şekilde.

Paris Saint-Germain - Chelsea: Karşılaşmaya Paris Saint-Germain hızlı başladı. Daha 3. dakikada Lavezzi ile öne geçen Fransızlar golden sonra biraz daha savunmaya çekilmek zorunda kaldı. Ard arda ataklarla rakibini boğan Mourinho'nun Chelsea'si maçın 27. dakikasında penaltı kazandı. Penaltıyı gole çeviren isim ise Eden Hazard'dı. Böylece Eden Hazard ilk yarının skorunu tayin etmiş oldu. (1-1)
     Maçın 2. yarısında oyuna ilk hamle Mourinho'dan geldi. 59. dakikada Fernando Torres Andre Schürle'nin yerine oyuna girdi. Bu değişiklikten hemen sonra golü kalesinde gören takım yine Chelsea oldu. Fransızlar David Luiz'in kendi kalesine attığı gol ile üstünlüğü ele geçirdi. PSG teknik direktörü Milorad Mazic oyuna hamlesini 68. dakikada yaptı ve Zlatan Ibrahimovic'in yerine Brezilyalı yıldız Lucas Moura'yı aldı. Kontra ataklarla Moura'nın hızından yararlanmayı düşünden Mazic'e karşı hamle gecikmedi. 72. dakikada Oscar'ın yerine giren Lampard Chelsea ortasahasına sağlamlık kazandırdı. Bundan sonraki dakikalarda Mazic 2 hamle daha yaparak Verratti'nin yerine Cabaye'yi ve Lavezzi'nin yerine Pastore'yi aldı. Bu değişiklerle rakibi üstünde baskısını arttıran PSG maçın 90. dakikasında oyuna sonradan giren Pastore ile bir gol daha bularak maçı 3-1'e getirdi. 
     Maçta sarı kart gören oyuncular PSG'den Alex, Motta, Cavani olurken Chelsea'den ise Ramires, Willian ve David Luiz oldu.
     Attığı 3. gol ile avantajı biraz olsun kendine döndüren PSG tura yakın taraj gibi görünüyor.

Real Madrid - Borussia Dortmund: Tıpkı Fransa'daki maç gibi İspanya'daki maç da hızlı başladı. Maçın 4. dakikasında Gareth Bale ile golü bulan Real Madrid 1-0 öne geçti. Geçen yılın aksine güçsüz Dortmund'u yakalayan Madrid maçta skoru Isco ile 26. dakikada 2-0'a getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi.
     Maçın 2. yarısında Real Madrid'in rahat oyunu devam etti ve Christiano Ronaldo ile 57. dakikada farkı 3'e çıkardı. Maçın geri kalan dakikalarında zorlanmayan Real Madrid rahat bir galibiyet aldı. 
    Maçta Real Madrid hiç sarı kart görmezken Borussia Dortmund'da Reus, Kehl ve Grosskreutz sarı kart gördü.
     Rahat oyunu ve skoru ile Real Madrid Almanya'ya formalite icabı gidecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder