12 Mart 2014 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi'nin İlk 4 Çeyrek Finalisti

Bu hafta oynanan karşılaşmalar sonucunda Şampiyonlar Ligi'nin ilk 4 çeyrek finalisti belli oldu. Beklenildiği gibi çeyrek finale çıkan ekiplerin hepsi ev sahibi. Bu hafta oynanan maçlar ve çeyrek finale çıkan ekipler şu şekilde...

Atletico Madrid - Milan: Salı günü oynanan karşılaşmada Atletico Madrid ilk maçta deplasmanda aldığı galibiyetin avantajıyla sahaya çıktı. Avantajını iyi kullanan İspanyol ekibi kendi evinde İtalyan temsilcisini sahadan sildi. 4-1 gibi bir sonuçla biten karşılaşmada turu kapan taraf Atletico Madrid oldu. Atletico'nun golleri temsilcimiz Arda Turan, Raul Garcia ve Diego Costa'nın 2 golünden geldi. Milan'ın tek golünü ise Kaka kaydetti.

Bayern Münih - Arsenal: Salı gününün diğer maçı ise Almanya'da oynandı. İngiltere'de oynanan ilk maçta Bayern Münih 2-0'lık galibiyetle ayrılmıştı. Almanya'da oynanan mücadele biraz daha ortada geçmesine rağmen Arsenal için turu geçmeye yeterli olmadı. 1-1'lik eşitlikle sonuçlanan maçta Arsenal'in golü Alman oyuncu Podolski'den gelirken Bayern Münih'in golü Alman milli takımından takım arkadaşı Bastian Schweinsteiger'den geldi.

Paris Saint-Germain - Bayer Leverkusen: Almanya'da oynanan ilk maçta PSG rakibini 4-0 gibi ezici bir skorla yenerken turu garantilemiş gibiydi. Zira Fransa'daki maçta beklenen oldu ve PSG turu 2-1 kazanarak geçti. İlk 11'nde 3 tane Türk oyuncu bulunan Leverkusen golü 6. dakika gibi erken bir zamanda bulmasına rağmen PSG'nin cevabı gecikmedi. 13. dakikada beraberliği yakalayan Fransızlar 53. dakikada kendilerini öne geçiren golü buldular. Maçın 68. dakikasında Türk oyuncu Emre Can'ın kırmızı kart görmesi Leverkusen'in gardını iyice düşürdü. Leverkusen'in tek golü Sidney Sam'den gelirken PSG'nin golleri Marquinhos ve Lavezzi'den geldi.

Barcelona - Manchester City: İngiltere'de oynanan maçta Katalanlar 2-0 galip gelmişti. İspanya'da oynanan maça bu skorun rahatlığıyla başlayan Barcelona maçın 53. dakikasında Messi'nin golüyle öne geçti. Maçın 78. dakikasında ikinci sarı karttan oyun dışı kalan Zabaleta İngiliz ekibini 10 kişi bıraktı. Maçında 89. dakikasında Kompany'nin golüyle eşitliği yakalayan Manchester City 90. dakikada Daniel Alves'in golüne engel olamadı ve sahadan 2-1 mağlup ayrıldı. Turu atlayan taraf Barcelona oldu.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder