13 Mart 2013 Çarşamba

Barcelona Milan'ı 4'ledi


           Barcelona üst üste oynadığı temposuz maçlarla kaybettiği El-Classico'larla üstüne üstlük Şampiyonlar Ligi'nde Milan ile İtalya'da oynadığı ilk maçtaki 2-0 galibiyetiyle büyük bir kesime Şampiyonlar Ligi'nden elendiler dedirtmişti. Ancak katalan ekibi Nou Camp'ta İtalyan devini 4-0 yenerek adlarını çeyrek finale yazdırdılar.
          Maçtan önceki basın toplantısında Barcelona'lı oyuncular hasta teknik direktörleri Tito Vilanova için bu akşam 3 tane gol atıp turu geçen taraf olacağız demişlerdi.Sözlerini de 3 değil 4 golle tuttular.
          Son maçlarda Barcelona'nın zevksiz oyunundan eser yoktu. Maç başlar başlamaz Milan'ı boğmaya başladı Barcelona ve bunun meyvesini de daha 5. dakikadan Messi'nin ayağından topladı. Messi kaleyi karşısına alıp mükemmel vuruşla skoru 1-0'a getirdi.
          Daha sonraki dakikalarda İniesta'nın, Messi'nin vuruşlarında başarılı olan taraf Abbiati idi.
          Dakikalar 38'i gösterdiğinde Barcelona tüm hatlarıyla Milan yarısahasında iken atılan bir ara topta Niang kaleci ile karşı karşıya kaldı. Niang vuruşunda kaleciyi geçmeyi başardı ancak direği geçemedi. Bu vuruşun gol olması halinde Milan'ın turu geçmesi içten bile değildi.
          Barcelonalıları korkutan bu pozisyonun ardından Messi İniesta'nın pasında yayda çok sert bir vuruşla 40. dakikada durumu 2-0'a getirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi
          2-0'lık skor maçı uzatmaya götürürdü. Ancak Barcelona maçtan önce 3 gol sözü vermişlerdi. Sözlerini yerine getirecek gol ise çok gecikmedi. 50. dakikada David Villa'nın ayağından 3. golü bulan katalanlar bu golden sonra boğucu hücum futbolunu biraz olsun durdurup maçın temposunu düşürdüler.
          3-0'dan sonra maçta baskın taraf olan Milan'ı sağlam savunmayla durduran Barcelona 90. dakikada bir kontra atak organizasyonu ile Milan'ı 4'ledi. Barcelona'nın 4. golünü Jordi Alba kaydetti. Bu golden sonra Nou Camp'taki rahatlamanın verdiği sevinç izlenmeye değerdi.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder