29 Mart 2013 Cuma

Avrupa Maçlarımıza Bir Öngörü

          Bu sene Avrupa Kupaları'nda biri Şamiyonlar Ligi'nde diğeri ise Avrupa Ligi'nde olmak üzere 2 Türk takımının katılımıyla ülke olarak Türkiye'de takım olarak Fenerbahçe ve Galatasaray'da gelecek yıllar için çok önemli puanlar topladılar.
          Türkiye açısından bakacak olursak Türkiye bu sene alınan puanlarla ülkeler arasında 9. sırada yer alıyor. Detayları buradan öğrenebilirsiniz. Hepinizin bildiği gibi Avrupa Kupaları'na katılımlarda takımların son 5 sezonda topladığı puanlar etkili oluyor. Eğer takımlarımız istikrarlı olarak en azından gruplarından çıksalar hatta 2 takımımız Şampiyonlar Ligi'nde 1 takımımız Avrupa Ligi'nde mücadele edebilse hem Avrupa Kupaları'na katılacak ülke sayımız artar hem de takımlarımız daha üst torbalardan çekilebilme şansını yakalarlar. Kaçıncı sıradaki ülke Avrupa Kupaları'na kaç takım gönderiyor öğrenebilmek için tıklayınız.
          Uzak gelecekle ile ilgili iyimser tahminlerimizi bir yana bırakıp sadece bu sene için konuşacak olursak bu sene Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa'da oynayacağı 4 garanti maçı daha var. Bu 4 garanti maçtan 2 galibiyet 1 beraberlik çıkarabilsek bu sene alınan puanlarda Türkiye'nin sıralaması garanti olarak bir sıra daha artıyor. Hatta Rusya'nın tek takımı olan Anzhi 2 maçından da puan çıkaramazsa Türkiye'nin sıralaması 2 sıra birden artıyor. Tabi hemen belirtelim sadece bu seneki sıralama hiçbir ifade etmiyor. Bu başarıların en azından birazını sürekli haline getirebilirsek bir anlam kazanıyor.
          Türkiye'nin son 5 sezonluk sıralamasında 9. olması halinde Avrupa Ligi'ne 3 takım yerine 4 takım gönderebiliyoruz. Gerçi daha Avrupa'ya giden 5 takımımızın 3'ü aynı anda gruplara kalamazken 6 takım Türkiye'nin neyine diye düşünmüyor değil insan.
          Uzun süredir Avrupa maçı olmadığından ve çeyrek final maçları yaklaştığından bir ısınma yazısı yazmış oldum. Arada bir böyle görüşlerimizi de içeren yayınlar yapabilirim. Umarım bu eleştiri yazıları daha çok olumsuzu değil de olumluyu eleştirme adına olur.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder