13 Mart 2013 Çarşamba

TEBRİKLER GALATASARAY

          Galatasaray Schalke'yi 1-1'in rövanşında deplasmanda 3-2 yenerek Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükseldi.
          Galatasaray'a bu tarihi zaferi getiren goller Hamit ALTINTOP, Burak YILMAZ ve Umut BULUT'tan geldi. Hamit'in 30 metreden muhteşem golü, Burak'ın Schalke savunmasını adeta ağlatan golü ve 90+5'te galibiyeti getiren Umut'un golleri hatıralara altın harflerle kazındı.
          Artık sarı kırmızılılar cuma günü çekilecek kurada çeyrek finaldeki rakibini bekliyor.


Maçın Özeti*

          STAR TV ekranlarından canlı olarak yayınlanan maçta ilk gol girişimi, 3. dakikada temsilcimizden geldi. Hamit Altıntop, eski takımına karşı 30 metreden şansını denedi ancak direğin dibinden auta gitti.
          Temsilcimiz Galatasaray, Schalke'yi ilk dakikalarda ciddi şekilde bunalttı. Önce Burak Yılmaz, Kolasinac'in müdahalesiyle yerde kaldı ancak hakem devam ettirdi. Dönen topa vuran Drogba ise çerçeveyi bulamadı.
          Bu pozisyonun dönüşünde ise yine Drogba, soldan çok sert vurdu ancak kaleci güçlükle kornere çeldi. Sarı-kırmızılı ekip, hızlı başladığı maçta istediği pozisyonları da bulmayı başardı.
          Dakikalar ilerledikçe Galatasaray'ın baskısı daha da arttı. Drogba'nın ara pasıyla sol çaprazda karşı karşıya kalan Selçuk İnan, istediği gibi vuramadı ve skoru değiştirme şansını değerlendiremedi.
          Oyun üstünlüğünün tamamen Galatasaray'a geçtiği bölümde ise Schalke'nin golü geldi. Sol taraftan Farfan'ın kullandığı köşe vuruşunda, kale sahası üzerinde karambol oluştu. Muslera'nın dokunmasına rağmen topu önünde bulan Neustadter, sert bir vuruşla 17'de skoru 1-0 yaptı.
          Kalesinde gördüğü gole rağmen temsilcimiz, oyun disiplininden kopmadı. Kontrollü oyununu devam Galatasaray, 34'üncü dakikada beraberliğe çok yaklaştı. Sağ taraftan bindirme yapan Eboue, uzak köşedeki Sneijder'i topla buluşturdu. Hollandalı yıldız, gelişine çok sert vurdu ancak top, direğin yanından auta gitti.
Beklenen gol ise 37. dakikada geldi. Kazanılan serbest vuruşta Selçuk İnan, orta yapmak yerine Hamit Altıntop'un önüne bıraktı. Hamit, yaklaşık 30 metreden öyle bir füzel yolladı ki, bu kez direklerden acısını çıkardı.
          Daha ilk golün şokunu üzerinden atamayan Schalke karşısında, sahneye Burak Yılmaz çıktı. Savunmanın arkasına atılan topa çok iyi hareketlenen Burak, Höwedes karşısında ayakta kaldı ve kaleciden önce topa dokunarak Veltis-Arena'daki Galatasaray taraftarını ayağa kaldırdı. Galatasaray, bu golle 2-1'lik üstünlüğü yakaladı. Burak, bu golle Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını da 8'e çıkardı.
          Maçın ilk yarısı, Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sonuçlandı.
          Temsilcimiz Galatasaray, 2. yarıya da istekli başladı. 52. dakikada sağ çaprazda buluşan Burak Yılmaz, çok sert vuruşunda kaleciyi geçedi. 55'te ise Pukki'nin sert şutunu, Muslera çok kritik bir hamleyle kurtardı.
          Ancak Schalke, dakikalar ilerledikçe gol için yüklenmeye başladı. 63. dakikada önce Höger'in sert şutu üst direkten döndü. Pozisyonun devamında ise Muslera'dan seken topu Uchida, Bastos'un önüne bıraktı. Fransız oyuncu da düzgün bir vuruşla skoru 2-2 yaptı.
          Golden sonra umutlanan Schalke, giderek baskıyı artırdı. Draxler'in sol taraftan iki kez gol denemesinde ise kalede Muslera adeta devleşti ve Almanlar'ın 3. golü bulmasına izin vermedi.
          Duraklama dakikalarında kontra atakla gelen Umut Bulut golü ise adeta zaferi taçlandırdı. Umut, Veltins-Arena'da skoru 3-2 yaptı ve Galatasaray'ın çeyrek finale yükseldiğini ilan etti.

*http://www.ntvspor.net/haber/futbol/84532/aslanlar-gibi-ceyrek-finale

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder